THERMACUT - The Cutting Company

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

 Informacje dotyczące prywatności dla odwiedzających strony internetowe THERMACUT Sp. z o.o.

 

Wprowadzenie

Dziękujemy za odwiedziny na stronie internetowej THERMACUT Sp. z o.o.

Thermacut jest producentem i dystrybutorem systemów cięcia termicznego i spawania oraz części i akcesoriów.

THERMACUT Sp. z o.o. przestrzega wysokich standardów w zakresie ochrony danych osobowych i prywatności dla odwiedzających nasze strony internetowe. Ta strona zawiera przegląd zasad przetwarzania i ochrony danych osobowych.

Wszystkie procedury i środki przyjęte i wdrożone przez naszą firmę w tym zakresie są oparte na aktualnym prawodawstwie dotyczącym ochrony danych osobowych i prywatności, a w szczególności odnosi się do następujących aktów prawnych:

  • Rozporządzenie (UE) 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych) zwane dalej „rozporządzeniem”;
  • Ustawa z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych

W przypadku jakichkolwiek zmian w przedmiotowym ustawodawstwie, ww. procedury i środki będą do nich dostosowywane na bieżąco.

THERMACUT Sp. z o.o. jako podmiot przetwarzający dane osobowe

W przypadku jakichkolwiek zmian w przedmiotowym ustawodawstwie, ww. procedury i środki będą do nich dostosowywane na bieżąco.

W przypadku dostarczenia nam danych osobowych w związku z prowadzoną przez nas działalnością oraz dalszego przez nas ich przetwarzania, stajemy się administratorem danych osobowych (zwanym dalej „Administratorem”) biorąc odpowiedzialność za prawidłowe przetwarzanie i ochronę tych danych.

THERMACUT Sp. z o.o. jako administrator wykonuje przetwarzanie danych osobowych zgodnie z wymogami wynikającymi z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych i innych powiązanych przepisów prawnych.

 

Przetwarzane dane osobowe

THERMACUT Sp. z o.o. w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą wykorzystuje strony internetowe do prezentacji i promocji.

Zasadniczo nie ma potrzeby wprowadzania jakichkolwiek danych osobowych w celu korzystania z naszej strony internetowej. Podanie danych osobowych jest wymagane tylko w określonych przypadkach, w których będziemy musieli się z Tobą skontaktować, tj.

Zgodnie z ogólną zasadą od osób odwiedzających naszą stronę internetową zbieramy tylko dane analityczne, takie jak: adres IP (protokół internetowy), typ przeglądarki, dostawca usług internetowych (IPS), data / godzina, linki / strony wyjścia, kliknięcia w celu analizy trendów itp., które nie są powiązane z żadną informacją identyfikującą konkretną osobę.

Przekazywane dane osobowe przetwarzamy tylko w związku z zakupem oferowanych towarów lub świadczeniem powiązanych usług. Dotyczy to zarówno nabywcy, jak i dostawcy.

W takich przypadkach w celu zakończenia transakcji lub innej procedury czy czynności wymagamy następujących danych: imię i nazwisko, adres firmy lub zamieszkania, numer rejestracyjny firmy, numer VAT, adres e-mail i numer telefonu.

Wszelkie przetwarzanie danych osobowych jest zawsze związane z konkretnym celem i cel ten odpowiada właściwemu tytułowi prawnemu przetwarzania w rozumieniu art. 6 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych, w szczególności: wykonanie umowy / negocjacji umowy, wypełnienie zobowiązań prawnych Administratora oraz w sytuacji, gdy wymaga tego prawnie usprawiedliwiony interes Administratora.

 

Prawa podmiotów których dane są przetwarzane

W przypadku kiedy THERMACUT Sp. z o.o. jest administratorem twoich danych osobowych możesz wobec niego dochodzić swoich praw zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych.

Jako podmiot którego dane są przetwarzane posiadasz następujące prawa w stosunku do administratora tych danych w rozumieniu art. 15–22 rozporządzenia:

 

  • prawo dostępu do danych osobowych, w szczególności prawo do żądania od administratora informacji o przetwarzaniu danych osobowych;

  • prawo do poprawiania danych osobowych, jeśli dane są niedokładne;

  • prawo do usuwania danych osobowych („prawo do bycia zapomnianym”);

  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych;

  • prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych przez administratora;

  • prawo do niepodlegania automatycznemu podejmowaniu indywidualnych decyzji, w tym profilowania (z wyjątkami).

Ponadto osoba, której dane dotyczą, ma prawo złożyć skargę do organu nadzorczego, czyli:

Urząd Ochrony Danych Osobowych

ul. Stawki 2 
00-193 Warszawa

Bezpieczeństwo danych osobowych

W każdym przypadku przetwarzania danych osobowych kładziemy nacisk na skuteczną ochronę przed ich wyciekiem lub nieuprawnionym wykorzystaniem. W szczególności poprzez niezbędne środki techniczne i bezpieczeństwo naszej strony internetowej oraz innych systemów informacyjnych i aplikacji, z których korzystamy, jak również poprzez wiążące procedury wewnętrzne oraz zasady organizacyjne dotyczące przetwarzania danych osobowych, w tym obowiązek zachowania poufności przez naszych pracowników.

w związku z tym nasza firma wydała również dyrektywę w sprawie przetwarzania i ochrony danych osobowych w THERMACUT Sp. z o.o. i przyjęła konkretne rozwiązania techniczne, organizacyjne i inne, aby zapewnić ochronę danych osobowych przetwarzanych zarówno w sposób zautomatyzowany jak i ręcznie.

W szczególnych przypadkach dalsze przetwarzanie danych osobowych może zostać powierzone innemu podmiotowi – zwanemu podmiotem przetwarzającym dane osobowe – a przetwarzanie to jest szczegółowo regulowane umową przetwarzania danych osobowych, która zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych zapewnia ścisłe zasady techniczne i organizacyjne dotyczące skutecznej ochrony danych przetwarzanych przez ten podmiot.

Pliki "cookies"

THERMACUT Sp. z o.o. używa plików “cookies”.

Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na komputerach osobistych (PC), tabletach lub smartfonach. Pliki te pozwalają nam zapewnić warunki wstępne dla optymalnego funkcjonowania naszych stron internetowych w stosunku do naszych klientów (użytkowników) i dalszego ulepszania naszej oferty i komunikacji z Tobą.

Usługa DoubleClick DART Cookies

Google, jako strona trzecia, wykorzystuje pliki cookie do reklamowania www.thermacut.pl, www.thermacut.net/. Pliki cookie DART umożliwiają Google wyświetlanie reklam użytkownikom na podstawie ich odwiedzin na www.thermacut.cz, www.thermacut.net/ i innych witrynach w Internecie. Użytkownicy mogą zrezygnować z używania plików cookie DART w sekcji Prywatność Google pod następującym adresem: http://www.google.com/privacy_ads.html. Niektórzy z naszych partnerów reklamowych, w tym Google Adsense, mogą korzystać z plików cookie i web beacons w naszej witrynie. Te serwery lub sieci innych firm korzystają z technologii, która wysyła reklamy i linki na stronie www.thermacut.pl bezpośrednio do przeglądarki. W takim przypadku automatycznie otrzymają Twój adres IP. Inne technologie (pliki cookie, JavaScript lub Web Beacons) mogą być również używane przez sieci reklamowe firm trzecich do pomiaru skuteczności reklamy i / lub dostosowania treści wyświetlanej reklamy. www.thermacut.pl, www.thermacut.net/ nie ma dostępu ani kontroli nad tymi plikami cookie, które są wykorzystywane przez zewnętrznych reklamodawców. Powinieneś zapoznać się z polityką prywatności stron trzecich, w tym z instrukcjami, jak skutecznie się wylogować. Polityka prywatności na www.thermacut.pl, www.thermacut.net/ nie dotyczy innych reklamodawców ani stron internetowych i www.thermacut.cz, www.thermacut.net/ nie może kontrolować swoich działań. Jeśli chcesz dezaktywować pliki cookie, powinieneś to zrobić w ustawieniach swojej przeglądarki. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat zarządzania plikami cookie w danej przeglądarce internetowej, odwiedź odpowiednie strony internetowe.

Jak się z nami skontaktować

W przypadku jakichkolwiek pytań lub w celu wykonania praw przysługujących Ci jako podmiotowi, którego dane są przetwarzane, możesz skontaktować się z nami:

  • listownie na adres: THERMACUT, Sp. z o.o., ul. Stawowa 20,43-400 Cieszyn
  • drogą elektroniczną      na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • telefonicznie: 33 852      13 34

 

 

THERMACUT® wykorzystuje pliki cookies w celu dostosowania naszej strony. Pozwalają nam zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony internetowej. Pliki cookies to małe pliki danych, które są niezbędne do prawidłowego działania witryny. Więcej informacji o plikach cookies można znaleźć tutaj. Klikając "Rozumiem" lub dowolny link poza tym paskiem, zgadzasz się na ich użycie.